10-Award received from TK on Jun 24, 2010


 Thanks TK for the award.  This award makes me feel that you can see me too standing there while you are thinking of your friends on blog. thanks.


9-Award received from UmiHoney on Jun 19, 2010
Thanks UmiHoney for this award, much appreciated. Me too love your blog.


8-Tagged by Nensa Moon on Jun 05, 2010
1. Kapan Anda mulai ngeblog?Febuari 2009 , kurang lebihnya begitulah. tarikh sebenar enggak ingat lagi dong  :)

2. Nama blog Anda?
Banyak sekali, buka tutup blog memangnya hobi saya suatu masa dulu. Namun antara yang masih aktif dan rasanya sangat saya sayang ialah Riwayat Terakru dan Islam Browser. 

3. Apa yang pertama dilihat saat membuka blog anda?
Feedjit 

4. Blog seperti apa yang anda sukai?
Blog yang real. Realistik ideanya. Realistik pandangannya.  Real photonya. Pendek kata apa saja isinya asal saja realistik sifatnya.

5. Kota tempat tinggal anda?
Tinggalnya di kampung nih, maka jawapan untuk soalan ini kita skip dulu :)

6. Pekerjaan anda?
Kerani Akaun 

7. Menurut teman anda wajahmu mirip siapa?
Mirip itu siapa namanya..sekejap cobain ingatin semula..Orangnya terkenal bangat tu..emmm mirip itu lah siapa namanya..kok lupa di saat begini. Ingat nanti akan ku bilangin sama kamu ya :) 


8. Bagian apa yang paling anda senangi dari wajah anda?
Malu ah mau bilangin sama kamu.. tidak handsome, cuma kalau ada pun sedikit manis bila senyum..eeik malu dong ah, kita terus ke soalan berikutnya.

9. Siapa orang yang paling berjasa dalam hidupmu?
Setakat ini belum ada yang berpaling, semuanya memandang ke arah saya sewaktu berjasa. Dan saya pula tersenggeh-senggeh sewaktu menerimanya.

10. Kejadian lucu yang pernah dialami saat sekolah?
 Di saat saya melawak, semuanya senyap tak ketawa. Tak kelakar agaknya.


11. Kenangan saat pertama pacaran?
Siapa dia yang pertama ya, lupa lah..

12. Tipe wanita atau pria idaman anda?
Yang bisa buat saya geram dan tidak lagi memandang yang lain..malu ah..soalan sensasi nih..

13. Berapa jumlah anak yang diinginkan?
Tujuh orang dan syukur sudah pun dimakbulkan oleh Tuhan akan hajat saya itu.

14. Gimana ya kalau pasangan kita selingkuh?

Minta di jauhkan Tuhan dari itu semua

15. Apa mimpi terakhir anda?
Oh mimpi yang terakhir ya, cuma bagaimana mahu diceritakan ya, emm masalahnya agak kabur kerana sewaktu bermimpi tu saya tidak memakai cermin mata. Pemandangannya tidak berapa jelas gitu...

16. Apa yang akan dilakukan jika mendapat hadiah 1 milyar dolar?
Melantik beberapa orang editor untuk blog ku ini. Juga SEO manager untuk memastikan apa sahaja yang di taip di google search, link blog ku ini juga yang keluar paling atas. Biar heran satu dunia, balik-balik link blog saya juga yang mereka jumpa.

17. Olah raga yang sering anda lakukan?

Meluruskan badan selepas pulang kerja

18. Kejadian yang membuat anda tertawa?
Sewaktu menonton lawak jenaka yang sangat kelakar di kaca tv, tajuknya lupalah.

19. Harapan anda untuk blogger dunia?
Jangan sia-siakan kebolehan yang ada untuk kebaikan.

20. Tag ini diwariskan kepada siapa?
Nanti saya jumpa peguam dulu ya, mau bincang siapa patut saya wariskan tag ini sesudah saya tiada nanti. 

Inilah tag yang telah diwariskan kepada saya oleh Nensa Moon Boleh tahan juga panjangnya :) Terima kasih ya Nensa kerana sudi mewariskan kepada saya. Ceria selalu.. :)









7-Award received from UmiHoney on Jun 02, 2010

Thanks Umi for this SunShine Award. Many thing I have learn from you by reading from your posting. 

Also from observing the way you make friendship. I like your style & appearance.

Thanks UmiHoney


Of course I was not entitled to call as top blogger. 

I receive and post this award in assumption that it was awarded by a top blogger that always cheer up my blog. 

She is UmiHoney 





 6-Award received from UmiHoney on May 18, 2010 

   
I feel so loved and blessed to have you as friends.  Umi Honey thank you from the bottom of my heart for naming me and my blog as The Most Friendly Blogger ( macam biasa ku dengar ayat ini, tapi di mana ya.. )

Terimakasih Umi Honey @ http://umidishes.blogspot.com/

5-Tagged by Teikakawashi on Apr 29, 2010

and the answers areeee.... macam mana nak jawab ni..

Basically it's about our driving experience... (copy ayat TK)

Adakah anda mempunyai lesen memandu? (Do you have a driving licence?)
Off course Yes.

Bilakah anda mengambil lesen memandu? (When did you get your driving licence?)
Alamak !! Lupa la pulak..nanti tanya wife bila, orang pompuan selalunya bab tarikh ni dia orang ingat.

Berapa lamakah pengalaman memandu anda? ( years of experience in driving?)
Lama daa. Pernah bawa motor Honda C70 apak punya. Masa tu kaki sebelah je sampai. Sebelah lagi terjengket-jengket. lama tuu ..

Pengalaman pahit ketika memandu?( any bad experience?? )
Pengalaman pahit takda, pengalaman sakit ada. Eksiden kat kat Bukit Putus, on the way dari Baru Kikir nak balik ke Kl. Langgar tang pintu bergesek sampai kat sisi tepi bonet kereta tu, langgar pulak kereta belakangnya. Terlambung pusing-pusing ke atas macam orang terjun papan anjal tu. lepas tu landing mencangkung. Kiranya tak da luka kat tangan dan badan la. Baik punya landing (syukran..syukran) . Luka kat bahagian muka je sebab kaca cermin mata masa bergesek dengan badan kereta tu

Pengalaman manis? ( Any good/memorable experience??)
Memandu masa nak gi rumah awek la.. tak sabo rasa.

3 tabiat ketika memandu? (3 habits while driving )
-fokus
-smoking kalau dah drive dah larut malam
-berangan kalau-kalau la ada puteri bunian tahan ke time drive malam-malam. Tengok chun kalu berenti, tidak kalu.. tahan kereta lain la.

3 pantang time i memandu bila? (3 things you dislike )
-Pantang nampak gerai baik punya, nak berhenti. Ngeteh dulu kalau jalan jauh la.
-Pantang jalan clear, nak laju je
-Pantang tengok ada roadblock...boring je rasa..

Thanks for the tagging, Teikakawashi.

Don't you want to see your self the beautiful & very talented lady in photography who had tagged me
Click this if you say yes
http://teikakawashi1.blogspot.com/
tagged me on Apr 29, 2010

4-Tagged under my older blog Den macho by Nensa Moon on Apr 01, 2010

1) Do you think you are HOT.
I am no more hot, going to be 44 this September, he he

2) What is your current wallpaper.
I am using window xp wallpaper. You can find it on your pc/laptop he he.

3) Comment on the wallpaper.
The color just nice, I can see all the icons on my desktop easily.

4) When was the last time you had pizza.
Last year, I was not really have the pizza, just to accompany my family, I don't like the rounded shape of bread with some moisture of vegetable on it. It is very expensive compared to the ingredient provided.

5) What is the song you last listened to.
Rindu Pada Mu by Yasin

6) What else you do besides answering to the these tagged questions.
Answering question from my son Muhammad Abdul Rasyid 5 years old

Bapak kenapa balik lambat ? ( Dad, why you come back late)
Bapak rindu asyid la. ( Dad miss asyid la)
Kalau rindu Asyid bapak balik cepat la ( If you miss me, you should back earlier)
He he aku tak dapat jawab, sebetulnya aku dah salah cakap, main hentam je tadi.
(He he I can't answer, actually spontaneously answered the first question)

7) Your nickname besides your real name.
aim originated from name Rahim

8) Tag 5 other friends.
I can't, all of them I like, I don't know whom I am going to select, they are same to me, my dear friends.

9) Who is number 1 to you.
Who are thinking I am their friend

10)Say something to number 5
If I started counted with others name first, may you will come on my fifth finger, but if I started counted with your name first, your name will be spoken on my first finger.

11)Who is number 3's currently having a relationship with
Of course with me. our blog always in link.

12)What about number 2
No 2 always come after no 1 but my friends always no 1 to me

13)A love message to number 4
I love your blog very much.

14)List 5 things about the person who has tagged you.
Good heart, easy to smile, friendly, her heart full of love to her family and having a beautiful blog.

Nensa Moon saying about me on her posting related to the award given :

10. Katakan sesuatu kepada orang no. 5
Buat Den Macho (presently known as Rad)… kehadiran anda di blog-ku, selalu kunantikan dan komentar-komentar anda sangat berarti bagiku….ehmm…

Thanks for the very kind words you have given about me, Nensa.


Don't you want to see your self the beautiful lady who had tagged me
Click this if you say yes
Nensa-Catatanku
tagged me on Apr 01, 2010

3-Award received from Kak Teh on March 19, 2010 under my older blog pepcoy


  • I'm married with 7 kids. The first one in form 3 now and the last one about 2 months age. First two girl and the rest boy.
  • suka berborak dan bercerita sambil pekena teh ke kopi tak pun tongkat ali ke
  • dah mula malas nak berjalan-jalan, faktor usia kot. Lelaki biasa macam tu he he
  • Cucu belum ada lagi, cucu kucing adalah, banyak na sampai tak ingat namanya.
  • Ada lesen kereta dan motor. Lesen kapal terbang lom dapat lagi. Lom cukup jam penerbangan lagi.
  • love to make new friends (copy sentence Kak Teh)
  • may God bless my mum and my dad (adjust sikit dari ayat kakTeh)
Here is the link to the cute ( comey) lady who has awarded me. Click this, she is a very kind lady, I am no cheating ,
http://hasrafamily.blogspot.com/
award received on Mar 02, 2010



2-Award received from Umi Honey on March 02, 2010

7 things about me (to be listed as required when receive an award)

1. I am a type of low profile person.
2. I am a family person and I treasure family ties ( copy from umi sentence)
3. I am a Muslim and proud to be one. (copy from umi sentences too)
4. Some said I am a joker after knew me, not as their first impression
5. I appreciate beauty in everything...especially in mannerism ( copy umi sentences)
6. Race is nothing to do with me. If he or she a muslim, automatically he/she is my brother or sister. If he/she is a non-muslim and have a good view on muslim, he/she is will be my friend.
7. I am not comfortable speaking about me,myself and I hehehe. (copy umi sentence too, a lot of similarity i think.)

Here is the link to the sweet lady who has awarded me. Click this, she is a very kind lady, trust me !
http://umidishes.blogspot.com/
award received on Mar 02, 2010

1-Award received from SueJoshua on June 27, 2009 under my older blog pepcoy

Inilah award pertama dapat, bertukar-tukar blog pun award ni saya angkut tak tinggal punya.

Here is the link to the sweet & beautiful lady who has awarded me. Click this, she is a very kind lady, off course you have to trust me.
http://suejoshua.blogspot.com/
award received on Jun 27, 2009

8 comments

  1. umihoney // April 8, 2010 at 8:19 PM  

    Hehehe kena tag ya..memang pening nak pilih kawan mana nak tag :)

  2. rb // April 8, 2010 at 10:31 PM  

    peningkan..nak tempoh pening, jadik saya elak je la he he..

  3. TK // April 8, 2010 at 11:54 PM  

    Mmm..bukan ke life begins at 40 for men. You baru 44!!!

  4. rb // April 9, 2010 at 1:33 AM  

    Aha kan TK, baru je 4 tahun nak hidup, tapi memang tak hot pun, nak melayan anak-anak 7 orang, apaknya nak bergaya pun tak sempat la ni.

  5. NENSA MOON // April 9, 2010 at 3:54 PM  

    nice answer, Rad... thanks so much...
    Very simple but clear.
    I think you surely 'HOT' even though with 7 children around you...hehe...
    Enjoy your days, my friend..

  6. rb // April 9, 2010 at 11:50 PM  

    okey ke jawapan saya tu nensa, he he mulanya saya ingat tak okey, tapi Nensa kata okey, lega saya. tk Nensa sudi tag saya. Seribu tk buat Puan yang budiman.

  7. NENSA MOON // June 7, 2010 at 2:06 PM  

    hahaha.... benar2 enjoy membaca jawaban tag-nya Rad. Funny!!
    Thanks sudah mempostingnya dgn cepat.
    semoga dengan award n tag ini dapat lebih mempererat tali persahabatan diantara sesama blogger...

    thanks again rad n keep blogging!!

  8. riwayaterakru // June 7, 2010 at 11:23 PM  

    he he terimakasih. okey ek saya tulis macam tu. tapi banyak betul soalannyakan, macam tengah ambil periksa, soalan subjektif pula tu. tapi syukurla dapatlah jawab mana yang boleh. apa pun terima kasih bangat kerana sudi mentagged saya. cuma maaf saya tidak mewariskannya, bukan apa seganlah..ada ke yang sudi terima tagged dari saya nanti.

Labels